Sexolog Mikkel Marquardsen fra programmet 'Sex med P3' på DR - inspirerer unge til kommunikation om krop og seksualitet

Sexolog bag ’Sex med P3’: ’Vi skal inspirere de unge til at kommunikere om krop og seksualitet’

På søndag d. 9/10-2022 udkommer de første 6 programmer i en ny programserie fra DRTV, “Sex med P3”, som jeg har været så heldig at medvirke i som sexolog og læge. 

Læs den første i en række artikler her, hvor jeg kommer ind på hvorfor det er en vigtig programserie både for unge og ældre. Mit håb er det kan gøre det lettere at tale om  både det gode og svære ved seksualitet.

I artiklen påpeger jeg, at seksualitet ofte bliver portrætteret som noget, der fungerer uden at blive talt om. Jeg er glad for, at programserien tør starte en dialog og giver de unge mulighed for at tale åbent om emner, der fylder for dem og jeg fremhæver, at programmerne ikke skal ses som facit, men som et udgangspunkt for refleksion og udforskning af krop, sex og seksualitet.

Artiklen nævner også, at mange unge finder seksualundervisningen i skolen mangelfuld, og at de i stedet søger information fra pornoindustrien og andre medier. Dette kan resultere i et usundt forhold til krop og sex. Jeg påpeger vigtigheden af at skabe et ægte og virkelighedsnært tilbud, hvor man også taler om det i seksualiteten, som ikke fungerer. Jeg fremhæver betydningen af kommunikation for at skabe nytænkning og variation i samlivet og øge den seksuelle tilfredsstillelse.

“Sex med P3” er skabt i samarbejde med over 300 unge og har en ambition om at skabe et fælles sprog omkring krop, sex og seksualitet. Programmet ønsker at være den danske ungdoms go-to og fælles referenceramme for seksuel oplysning. De første seks programmer berører emner som rejsningsproblemer, orgasme, kønshår, herpes, oralsex og antal sexpartnere. Programmet viser forskellige kroppe, holdninger og erfaringer uden at dømme.

Jeg understreger betydningen af at undgå belærende fremstilling og i stedet give de unge stof til eftertanke. Jeg ønsker at bidrage til en accept af forskelligheder inden for seksualitet og skabe et trygt rum for tvivl, nysgerrighed og undren. Artiklen fremhæver også, at den unge generation er født ind i den digitale tidsalder og navigerer i mange indtryk og valgmuligheder, hvilket kan føre til usikkerhed og præstationsangst, både i samfundet og seksuelt.

 

“Sex med P3” ønsker at komme omkring mange vigtige emner, og der er planlagt yderligere 20 forskellige emner til fremtidige programmer. Programserien udkommer med ét emne om ugen i fire uger og vil udgive 10 nye emner i 2023.

Programmerne kan findes her

sex med p3

Du er velkommen til at besøge resten af min hjemmeside for at få mere information om mit arbejde og læse om seksuelle udfordringer. Der er også mulighed for at stille spørgsmål på Netdoktor, hvor jeg er en af deres brevkasseskribenter. Jeg er her for at hjælpe med kompetent rådgivning indenfor sexologi og tilbyder blandt andet kurser og oplæg.

Kontakt mig her for at høre mere.

Hele artiklen kan læses her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag Nyhedsbrev

Modtag mit nyhedsbrev med info om kurser, cases, forskningsartikler mm. (ca. 1 /mdr.)

 Kort sagt; den nyeste viden indenfor sexologien, direkte i din Inbox